Ajankohtaista

Otavan Ajot!

Talvikauden 2016-2017 virallinen kerhopäivä on keskiviikkoisin kello 18:00 alkaen.

Tulevista kerhoajan ulkopuolella tapahtuvista ajoista ilmoittaminen

Tulevista ajoista tietoa tulee olemaan nimenhuuto sivustolla.

Sivusto on erittäin yksinkertainen käyttää ja meille kaikille helppo tapa ilmoittaa kaikille että radalle on menossa joku. Sivustolta on mahdollista lähettää kaikille jäsenille kerralla sähköposti-ilmoitus ajoajasta.

Nimenhuuto sivustolle rekisteröityminen tapahtuu helposti täältä. kyseisen linkin takaa pääset suoraan nimenhuuto joukkueeseen ja saat ilmoitukset radalla tapahtuvista ajoista.

Kisaraportti NorCal Hobbies 4xFriday Series

Mikkelin pienoisautoilijat kävi tutustumassa erittäin aktiivisen NorCal Hobbiesin tiloihin Kalifornian San Jose:ssa.

NorCal Hobbies järjestää omissa tiloissaan kisoja sähkökäyttöisille 1/10 SC ja Buggy (krossi) autoille, sekä 1/8 buggyille. Mukaan pääsee ajamaan tietenkin omalla autolla, mutta myös vuokra-autoilla. Tähän mahdollisuuteen tartuttiin ja näin 20$ panostuksella oli hoidettu kisamaksut ja auton vuokra. Kanssakilpailijat olivat todella avuliaita, jopa niin paljon että kilpakalustona toimineeseen Traxxas Slash:iin järjestyivät saviradalle paremmin sopivat renkaat.

Kisaformaatti oli 2x aika-ajot 4 minuutin kestoisina ja niiden perusteella 5 minuutin finaali.

 

Ensimmäinen aika-ajo lähti hienosti käyntiin, kunnes viidennellä kierroksella pinjonin kiinnitys irtosi - johtaen keskeytykseen. Oli hienoa huomata, että käytännössä täysin vakiokunnossa olevalla harjallisilla sähköillä varustetulla autolla NiMH akulla pystyi ajamaan radan hyppyrit komeasti läpi.

Kisajärjestäjän kokemus paistoi läpi järjestelyissä. Erien järjestys mahdollisti kilpailun useissa luokissa, kuulutukset olivat erittäin viihdyttävät ja muutenkin laadukkaat. Illan alkaessa hämärtyä pihalle kurvasi pakettiauto mistä pystyi ostaamaan lämmintä ruokaa. Jokaisen erän tulokset printattiin heti nähtäville, eikä siinäkään vielä kaikki -kisa striimattiin livenä youtubeen.

 

Toinen aika-ajoon lähdettiin toisella vuokra-autolla. Onni ei ollut myötä kaluston kanssa vieläkään, ensimmäisen kierroksen jälkeen auton moottorin johdotus katkesi ja tuloksenä jälleen keskeytys. Omaa finaalia odotellessa pääsin seuraamaan miten savirataa hoidetaan. Jokaisen erän jälkeen radalta puhalletaan sähköisillä lehtipuhaltimilla irronneet savihippuset pois. Lisäksi noin 15 erän välein rada kastellaan kevyesti vedellä. Myös autojen renkaat pestään jokaisen erän jälkeen, osa käytti lisäksi myös pitoaineita.

Finaaliin lähdettiin uudelleen tinatuilla moottorin johdoilla ja kuumaksi ladatulla NiMH akulla. Valitettavasti akku oli ilmeisimmin elämänsä ehtoopuolella ja autosta puuttui tehoa niin paljon, että hyppyreistä ei päässyt yli millään. Viimeisestä lähtöruudusta lähdettiin hakemaan sijoituksia ja tarkalla ajolla kuitenkin tuloksena oli neljäs sija.

 

Kyseessä oli elämäni ensimmäinen kisa Short Course autoilla ja kokemus oli hieno. Kisapaikan järjestelyt olivat likimain niin täydelliset kuin kuvitella saattaa, näitä oppeja on hyvä tuoda takaisin Suomeen. Mikäli olet matkalla Kaliforniaan niin suosittelen lämpimästi käyntiä täällä.
Kisan tulokset http://www.norcalhobbies.com/ https://www.youtube.com/user/norcalhobbies

Muutokset sunnuntain kerhopäiviin

Uudet kerhopäivät siis järjestetään Otavan koulutilalla sijaitsevassa liikuntasalissa. Sunnuntain kerhoaika alkaa kello 12:00.

Toista kerhopäivää olemme suunnitelleet mahdollisesti järjestettäväksi keskiviikkoisin kello 17:00 eteenpäin, mutta keskustellaan tästä viellä sunnuntaina lisää.

Kerhon sijainti löytyy tästä